Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, se face scut pentru lefurile bugetarilor.

El a declarat, marți, că „trebuie eliminat din start”, în discuţiile din coaliţie, scenariul ministrului Marcel Boloş de „revizuire” a salariilor angajaților la stat.

Tăierea ar reprezenta o modalitate de a diminua cheltuielile, pentru a acoperi gaura de peste 20 de milioane de lei la buget, după doar 3 luni de execuție bugetară, de la aprobarea din decembrie a bugetului de stat pentru anul 2023.

„PSD nu e de acord cu reducerea salariilor. (…) Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase. Trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu. Deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor.

Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus! Dimpotrivă, misiunea coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii.

Vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români”, spune stănescu, într-un comunicat transmis de PSD.

Boloș face la loc comanda în privința lefurilor bugetarilor, după ce l-a contrazis Ciucă: „Nici vorbă! Dacă trebuie, mi-aș tăia din salariu”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version