PNL contraatacă în forță, miercuri, după promisiunile PSD privind majorarea salariului minim și a pensiilor, la 1 ianuarie 2023. Mai mult, premierul Nicolae Ciucă l-a amenințat pe ministrul Muncii, Marius Budăi.

Liberalii sunt nervoși că oamenii lui Ciolacu le-au luat fața electoral (din nou), în condițiile în care Guvernul va adopta oricum creșteri pentru anul viitor, dar mai mici. Astfel, românii vor învinovăți PNL că nu a fost de acord cu măsurile sociale avansate de PSD chiar dacă nu sunt bani la buget. 

„Eu sunt convins că domnul ministru Budăi cunoaşte foarte bine ce scrie în fişa postului Guvernului, cred că şi în fişa postului ministrului Muncii şi atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puţin pe ceea ce priveşte majorarea salariilor şi a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit, plus discuţiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliţiei şi la nivelul Guvernului. Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica şi vom avea o abordare la nivelul Guvernului, aşa cum am avut şi până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, să ştie că Guvernul este în măsură să ia decizii şi măsuri reale, şi nu vorbe. De aici discutăm de ce facem, nu de ce vorbim (…). Eu cred că am comentat suficient de mult declaraţiile, le zic momentan politice, ale domnului ministru Budăi, v-am prezentat care este realitatea şi faptul că aceste declaraţii sau aceste intenţii nu au fost dezbătute în coaliţie, nu au fost discutate în Guvern”, a precizat Ciucă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Cum vrea PSD să mărească salariul minim și pensiile, din 2023. Budăi: „Să nu mai existe sărăcie în muncă”

Premierul a adăugat că nu se poate discuta de majorări ale pensiilor şi salariilor, în lipsa unei proiecții bugetare pentru 2023:

„Atât timp cât nu avem proiecţia bugetară pentru 2023, pe de o parte, şi tot în acelaşi timp, în care la Ministerul Muncii, condus de domnul ministru Budăi, îşi desfăşoară activitatea grupurile de lucru prin care avem sarcină asumată prin PNRR să eliminăm inechităţile din Legea salarizării şi din Legea pensiilor, în momentul în care vom fi finalizat toate aceste chestiuni, trebuie să ne gândim la celelalte măsuri pe care trebuie să le luăm pentru majorarea salariilor şi pensiilor”.

Întrebat dacă ministrul Budăi ar trebui sancţionat pentru aceste declaraţii, în contextul în care PSD a cerut remanierea ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu, Ciucă a spus cu sunt decizii şi măsuri pe care le va lua „în conformitate cu atributul funcţional”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version