Premierul desemnat, Dacian Cioloş, trebuie să-şi prezinte echipa de miniştri şi programul de guvernare până la sfârşitul acestei săptămâni dacă vrea să respecte programul agreat iniţial şi să ceară vostul de investire marţi în Parlament.

Paleologu s-a saturat de atitudinea pasiva a liberalilor (sursa foto Facebook Theodor Paleologu)
Paleologu s-a saturat de atitudinea pasiva a liberalilor (sursa foto Facebook Theodor Paleologu)

Deocamdată s-au făcut tot felul de speculaţii, iar Cioloş a participat la numeroase consultări cu liderii principalelor partide politice.

Premierul desemnat nu a vrut să vorbească prea mult despre aceste consultări, dar a precizat că primele consultări au doar rolul de a explora situaţia.

După ce îşi va creiona echipa de miniştri şi programul de guvernare, Cioloş va mai lua o dată partidele la rând pentru discuţii.

Iniţial, aproape toată lumea era dispusă să susţină în Parlament echipa lui Cioloş, chiar dacă cei de la PSD şi de la ALDE au spus că mai întâi vor să vadă pe ce se bazează, concret, premierul desemnat, adică să vadă echipa lui Cioloş şi programul de guvernare.

Între timp, situaţia lui Cioloş s-a complicat, pentru că Partidul Naţional Liberal, principalul său susţinător, s-a cam … rupt în două.

Pionul principal al răzmeriţei este deputatul PNL Theodor Paleologu. Acestuia nu i-a picat bine modul în care colegii săi au acţionat când s-a pus problema majorării salariilor pentru bugetari cu 10%, graţie unui amendament introdus practic pe şestache de liderii rivalilor de la Partidul Social Democrat.

“Că PSD şi-a adus la balcoane batalioanele de scandalagii, iar Rovana Plumb ne-a oferit un odios recital de răcnete de activistă de partid înţeleg. Ăsta este stilul lor. Dar nu am înţeles atitudinea echivocă şi bleagă a Partidului Naţional Liberal. Nu este normal să votăm ceva în condiţiile în care iniţial am zis că ne opunem. Eu nu am votat majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie pentru că nu este o măsură sustenabilă, ci doar una demagogică”, a fost mesajul transmis de Theodor Paleologu.

Rămâne de văzut câtă puterea va avea fostul ministru al Culturii să agite apele în Partidul Naţional Liberal, înainte de consultările decisive cu premierul desemnat Dacian Cioloş şi în condiţiile în care PNL-iştii ar cam trebui să se poarte ca nişte căţeluşi până la instalarea aşa-zisului guvern tehnocrat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version