Agasat de declaraţia lui Klaus Iohannis, conform căruia politicienii de la noi dau dovadă de lipsă de maturitate când vine vorba de politică externă, fostul premier Victor Ponta i-a oferit acestuia un răspuns pe măsură.

ponta

Fostul premier susţine că şi-ar dori să ajungă la un consens cu Iohannis, dar spune că “nu-mi dau seama cum aş putea să fiu în consens cu nimic? Pentru că domnul Iohannis nu ne-a oferit până acum nicio poziţie cu care eu să fiu în consens. Care este poziţia lui faţă de refugiaţi? Faţă de Strategia Energetică a UE şi consecinţele acesteia în România? Faţă de relaţia cu Turcia? Sau faţă de ce a spus Ambasadorul SUA la Chişinău? Ştiţi dumneavoastră vreo poziţie a domnului Iohannis?”.

Mai mult, Ponta îl acuză pe preşedintele ţării că habar n-are ce înseamnă politică externă precizând că “la domnul Iohannis am văzut doar vizite protocolare total inutile, poze oficiale, dineuri şi toalete de gală, ceva onoruri militare şi zâmbete false. Ce să ştie domnul Iohannis despre politică externă, în afară de vizitele inutile şi selfie-urile cu românii din Diaspora, fix aceiaşi cu care se poza şi Traian Băsescu în urmă cu mai mulţi ani. Ok, sunt în consens cu asta”.

Ponta îl acuză pe Iohannis că nu a făcut nimic în legătură cu intrarea în Schengen, ridicarea MCV-ului, ridicarea vizelor pentru SUA sau situaţia românilor din Marea Britanie, după Brexit, şi spune că preşedintele ţării “nu ştie decât să pocnească din călcâie şi să execute ordine aberante”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version