Scos din schemă de actuala conducere a Partidului Social Democrat, fostul premier Victor Ponta a preferat să joace la siguranţă în ultima perioadă şi chiar a început să pună sub semnul întrebării modul în care evoluează partidul din care face parte.

După ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a acuzat pe membrii guvernului Grindeanu că-i pun beţe în roate în ceea ce priveşte dezvoltarea Bucureştiului şi după ce au apărut informaţii conform cărora s-ar pregăti înlăturarea lui Grindeanu, Victor Ponta a ieşit şi el la atac.

Însă fostul premier a precizat că, mai întâi, el vrea să “obţin răspunsuri la câteva întrebări că mă uit şi mă simt ca cetăţeanul turmentat. Nu mai înţeleg nimic din ce se întâmplă”.

Printre altele, Ponta a precizat că “nu înţeleg care e faza cu eventuala schimbare a Guvernului Grindeanu. Asta e urgenţa noastră în această vară? Este ceea ce îşi doresc cei care au votat în Decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD ? Sau parlamentarii care susţin majoritatea guvernamentală? Eu am votat în Decembrie cu PSD şi sunt (încă) membru al Partidului şi ca deputat am votat mereu pentru susţinerea proiectelor acestui Guvern – să înţeleg că până acum am greşit?!?!”.

Ponta nu ezită să-l atace pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţinând că “unii au ajuns miniştrii fără nicio pregătire şi calificare, doar pe post de marionete ale altora care nu pot fi direct în Guvern – dacă pe aceştia îi remaniează Prim Ministrul (aşa cum scrie în Constituţie) e ok – cu condiţia să vină alţii mai buni”.

Nu în ultimul rând, Ponta o acuză pe Gabriela Firea că vrea să joace cărţi pentru care Traian Băsescu, marele rival al PSD, a fost ostracizat pe vremuri.

“Eram în Guvernul PSD condus de Adrian Năstase în perioada 2001-2004 când Primar General al Bucureştiului era Traian Băsescu – îmi amintesc că tot ce nu era el în stare să facă la Primărie Băsescu dădea vina pe Guvern. Iar în 2004 s-a jurat că vrea să rămână Primar “să îşi termine proiectele” dar a candidat la Prezidenţiale şi aţi văzut ce bine ne-a fost! Să înţeleg acum în 2017 că ce făcea Băsescu era bine?”, este mesajul transmis de Ponta.

Concluzia fostului premier este clară: “Mai repede mă ajută cu lămuriri prietenii mei de pe Facebook că dacă întreb Conducerea Partidului sigur nu ai ei timp să piardă cu un biet membru aşa cum sunt eu”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version