Prins la înghesuială de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, caută să-şi creioneze imaginea unui erou.

victor-ponta1-1

Diaconu susţine nu numai că a fost executat pentru ca “tehnocraţii lui Cioloş să pună ANAF-ul în slujba gulerelor albe din firmele de consultanţă”, dar chiar se laudă că a rezistat eroic tentativelor venite din partea unui ambasador străin de a-l implica în jocuri de trafic de influenţă.

Diaconu nu a vrut să dea publicităţii numele ambasadorului respectiv, dar a făcut-o fostul premier Victor Ponta, care a sărit imediat în ajutorul fostului şef al ANAF.

“Pentru că Diaconu este mai timid, vă spun eu cine este ambasadorul care mereu intervenea şi la Guvern şi la ANAF pentru tot felul de companii mai mult sau mai puţin oneste. Este vorba despre fostul ambasador al Olandei (n.r. – Matthijs van Bonzel), cel care avea tupeul să ne dea săptămânal lecţii de integritate şi anticorupţie”, a fost mesajul transmis de fostul premier Victor Ponta.

Mai mult, Ponta susţine că “tot timpul am sprijinit activitatea ANAF şi a Direcţiei Antifraudă de combatere a marii evaziuni fiscale, inclusiv protejându-i de toate intervenţiile din ţară şi din afară. Aşa s-a ajuns ca România, numai în 2015, să aibă un plus de venituri la buget de 3 miliarde de euro. Aşa am putut să mărim salarii şi pensii şi să reducem TVA şi CAS. Sunt curios să văd dacă în 2016 acest rezultat va fi menţinut”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version