Fostul premier Victor Ponta trece prin momente extrem de dificile, după ce a renunţat la fotoliul de premier.

ponta

Personaj principal în dosarul “Turceni-Rovinari”, fostul premier se pregăteşte să fie executat în mod direct, fiind acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la evaziune fiscală şi la spălare de bani. Altfel spus, Ponta riscă ani buni de închisoare.

Fostul premier a încercat să tragă de timp şi a solicitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie refacerea anchetei, susţinând că au existat vicii de procedură. Magistraţii nu au rămas impresionaţi de tentativa acestuia de a trage de timp şi au decis că procesul trebuie să continue fără menajamente.

Prins la înghesuială de DNA, Ponta nu are altceva mai bun de făcut decât să se dueleze de la distanţă cu Liviu Dragnea, actualul preşedinte al Partidului Social Democrat, şi cu Dacian Cioloş, premierul desemnat al preşedintelui Klaus Iohannis.

Deşi Dragnea l-a lăudat la prezentarea bilanţului guvernării, Ponta susţine că “nu am fost invitat la bilanţul guvernării pe care eu am condus-o şi nu mă duc nicăieri neinvitat. Important este că s-a vorbit de bine despre guvernare”.

Totuşi, Ponta a avut puterea să afirme că “nu m-am supărat. Pe PSD nu o să mă supăr niciodată”.

Fostul premier nu a ezitat să-l taxeze şi pe viitorul premier, Dacian Cioloş. “Nu am de ce să dau votul meu guvernului Cioloş. Nu cred că au nevoie de votul meu”, a spus Ponta.

Poate că, decât să arunce cu strâmbe în stânga şi în dreapta, Ponta ar face mai bine să-şi vadă de procesul care s-ar putea să-i pună capac, mai ales că este convins că “măcar judecătoarea o să mă asculte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version