Ministrul PNL al Internelor, Cătălin Predoiu, a făcut o adevărată criză de nervi în Parlament, marți seară, invitat de USR la „Ora Guvernului”, să dea explicații despre strategia privind combaterea traficului de droguri.

Amintim că Predoiu a fost anterior ministru al Justiției, iar în această calitate a ținut DIICOT fără procuror-șef timp de peste 2 ani, după ce a propus-o în această funcție pe Giorgiana Hosu, în ciuda faptului că soțul ei era judecat pentru corupție.

În 30 august, după ce Vlad Pascu a omorât cu mașina, fiind drogat, doi studenți și a rănit alți 3 în localitatea 2 Mai, Predoiu a anunțat că deja le-a transmis șefilor din Poliție, în momentul în care a preluat mandatul la MAI, că „bătălia cu drogurile la categoria adulţi e pierdută”, iar „prioritar” este segmentul „tânăra generație” .
Acum, scos din minți că USR a îndrăznit să îl chestioneze la dezbaterea pe tema „Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”, Predoiu a tunat, de la tribuna Parlamentului:
„Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din umbră. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta!”.
Ministru al Justiției în 5 guverne, cu o scurtă pauză din ultimii 15 ani, a menținut DIICOT cu șef interimar 2 ani și 7 luni

Amintim că Predoiu a fost ministru al Justitiei în 5 guverne, în ultimii 15 ani, începând cu Guvernul Tăriceanu (22 februarie-22 decembrie 2008),  Guvernul Boc (22 decembrie 2008- 9 februarie 2012), Guvernul Orban (4 noiembrie 2019-23 decembrie 2020), Guvernul Cîțu (23 decembrie 20202-25 noiembrie 2021), Guvernul Ciucă (25 noiembrie 2021-12 iunie 2023).

Ca ministru al Justiției în guvernele Cîțu și Ciucă, Predoiu a menținut DIICOT cu procuror-șef interimar timp de 2 ani și 7 luni.

Parchetul antiMafie a rămas fără procuror-șef după ce Giorgiana Hosu, numită în funcție de Iohannis în ciuda avizului negativ al CSM, a fost nevoită să demisioneze după numai 7 luni, când soțul ei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță, pentru fapte de corupție.

Predoiu a anulat alegerile finalizate de antecesorul său, Stelian Ion (USR), revocat intempestiv pe 2 septembrie 2021, de premierul de atunci, Florin Cîțu.

Inițial, procedura fusese suspendată chiar pe 3 septembrie 2020, de ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode (PNL), care a condus apoi Afacerile Interne, în Guvernul Ciucă.

Din iunie a.c., Predoiu este ministru de Interne în Guvernul Ciolacu, succedându-le la minister colegilor lui din PNL Marcel Vela și Lucian Bode, care au fost stăpâni pe MAI, pe rând, în ultimii 4 ani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version