Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat marți, după respingerea prin vot a cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale a deputatului Eugen Bejinariu, PSD și ALDE subminează obiectivul de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

sursa foto Facebook Catalin Predoiu

Predoiu a acuzat PSD că a demonstrat un comportament “duplicitar” și “iresponsabil”, deoarece solicitarea a fost adresată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în urma misiunii Comisiei Europene privind MCV.

“Prin votul de respingere acordat astăzi de majoritatea PSD-ALDE, această majoritate a mai lovit o dată în raportul MCV pe justiție. Aceasta demonstrează, după părerea mea, și un comportament duplicitar și un comportament iresponsabil al PSD în primul rând. Pentru că, pe de o parte, acest vot a fost generat de cererea adresată de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, în Guvernul PSD de a se vota din nou această cerere de începere a urmăririi penale în urma misiunii de evaluare făcute de experții Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Or, tocmai cererea acestui ministru a generat o dezbatere firească, ce a fost respinsă prin vot de către PSD și ALDE, după ce, ani de zile, în raportul MCV, Parlamentul a fost pe bună dreptate criticat că nu schimbă politica în cazul unor astfel de cereri”, a declarat Cătălin Predoiu.

El a spus că în acest caz nu este vorba de ignorarea prezumției de nevinovăție, ci “doar de egalitate în fața legii a oricărui cetățean parlamentar sau neparlamentar”.

“Prin urmare, încă o dată vedem că, pe de o parte, se clamează intenția de a ridica MCV, prin urmare de a se îndeplini obiectivele lui, și pe de altă parte subminarea acestor obiective de către PSD și ALDE”, a afirmat Predoiu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version