România aşteaptă cu sufletul la gură, miercuri, una dintre cele mai importante vizite din ultima perioadă.

David Cameron

În Capitală ar urma să ajungă nimeni altul decât David Cameron, premierul Marii Britanii. Cameron a făcut un adevărat tur de forţă pentru a afla de la autorităţile locale situaţia migranţilor.

Şi, după ce săptămâna trecută a fost la Sofia, premierul Marii Britanii este aşteptat să ajungă miercuri la Bucureşti, pentru a purta discuţii cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu premierul Dacian Cioloş.

Discuţiile despre migranţi sunt vitale în condiţiile în care pe 17 şi 18 decembrie va avea loc, la Bruxelles, Consiliul European de iarnă. Subiectul cel mai arzător va fi problema migranţilor şi se ştie deja că Marea Britanie pune presiune pe Uniunea Europeană pentru a se găsi cât mai rapid soluţii.

David Cameron se gândeşte tot mai serios la eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi vrea organizarea unui referendum pe această temă până în vara anului viitor, chiar dacă semnalele din teritoriu arată că cei mai mulţi dintre britanici sunt în favoarea rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Pe lângă discuţiile legate de criza migranţilor, cele două părţi sunt aşteptate să vorbească şi despre criza din Ucraina, despre muncitorii români din Marea Britanie sau despre relaţiile economice dintre cele două ţări.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version