Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi, în mesajul prezentat de şeful Cancelariei sale, Mircea Abrudean,  la dezbaterea „Cancer Survivor”, că România trebuie să fie adusă în rândul statelor în care un astfel de diagnostic „nu reprezintă o condamnare la moarte”.

„(…) Mesajul meu clar este că nu există timp de pierdut. Ne aflăm în faţa unui moment unic de consens, în care bolnavii de cancer, clasa politică, în ansamblu, societatea civilă şi mass media au convenit că acum este momentul să acţionăm pentru a răspunde acestei probleme semnificative de sănătate publică. Toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viaţa pacienţilor şi să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorităţi şi decidenţi toţi trebuie să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi mai ales la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru tot cetăţenii acestei ţări”, a transmis premierul Ciucă.

„Sunt probleme care trenează de decenii întregi. (…) Ne trebuie o abordare integrată, dar şi programe ţintite. Nu trebuie să ne uităm doar în interiorul României, ci putem să luăm exemple de la cei care au reuşit în alte state şi putem face în aşa fel încât să fim primii care implementăm principiile asumate prin Planul european contra cancerului, cu atât mai mult cu cât acolo sunt şi fonduri europene pe care le putem accesa prin diverse programe. Nu suntem singuri şi izolaţi în această bătălie cu o boală extrem de agresivă, dar care poate fi învinsă. Vreau să le mulţumesc tuturor supravieţuitorilor unui diagnostic oncologic pentru puterea exemplului pe care îl oferă şi pentru speranţa care radiază la nivelul societăţii româneşti. În acelaşi timp vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru eforturile pe care le fac reprezentanţii asociaţiilor bolnavilor de cancer, dar şi toţi cei care s-au înrolat pentru a lupta în acest război împotriva cancerului”, a mai transmis premierul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version