Premierul Victor Ponta a demisionat cu tot cu guvern, în această dimineaţă, în urma protestelor de stradă de aseară, când peste 18.000 de tineri i-au cerut să plece: “Premier penal, marş la tribunal!”. 

guvern, ponta 3

Ironia sorţii face ca gestul lui Ponta vine exact în ziua în care adversarul său Traian Băsescu împlineşte 64 de ani.

“E un mare cadou pentru România şi mă bucur că Ponta a făcut-o de ziua mea. Ponta trebuia să demisioneze de mult, având în vedere deserviciile de imagine cu plagiatul, cu trimiterea în judecată”, a comentat Băsescu.

Istoria se repetă

Istoria se repetă: acum 3 ani, în februarie, premierul Emil Boc a demisionat tot în urma unor proteste de stradă. Preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a numit tot un premier din coaliţia de la guvernare, pe Mihai-Răzvan Ungureanu,  care nu a rezistat însă decât două luni, Cabinetul său fiind demis prin moţiune de cenzură.

Victor Ponta a venit “pe un cal alb”, promiţând marea cu sarea. Astăzi i se întâmplă şi lui acelaşi lucru, numai că zestrea lăsată este dezonorantă pentru el: un plagiat şi o trimitere în judecată pentru fapte grave de corupţie şi un proces care se judecă pe ascuns la instanţa supremă.

Ponta: “M-am călit să mă lupt cu alţi politicieni, dar nu şi cu oamenii din stradă”

În discursul în care şi-a anunţat depunerea mandatului, Victor Ponta a spus că experienţa de politician l-a călit să se lupte cu alţi politicieni, dar nu şi cu oamenii din stradă.

Înainte de a-şi anunţa demisia ca premier, Victor Ponta i-a lăudat pe salvatorii şi pe medicii care au depus eforturi uriaşe pentru a-i salva pe răniţii din Club Colectiv şi a anunţat că speră ca vinovaţii direcţi ai tragediei să fie traşi la răspundere pe cale juridică.

“Este posibilă o perioadă instabilă politic”

Ponta a anunţat că este foarte posibil ca pentru România să urmeze o perioadă instabilă din punct de vedere politic şi că actualul Guvern va continua să-şi facă treaba până în momentul în care actualul preşedinte, Klaus Iohannis, va stabili formula noului Guvern, după discuţiile pe care le va avea cu reprezentanţii partidelor politice.

Înainte de a-şi anunţa demisia, Victor Ponta a purtat o discuţie cu Liviu Dragnea, iar preşedintele Partidului Social Democrat a anunţat că politicienii sunt obligaţi să găsească cât mai rapid un nou Guvern care să asigure stabilitatea ţării.

“Sper ca decizia mea să satisfacă aşteptările”

Victor Ponta a afirmat că “suferinţa şi supărarea oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic cu efecte imposibil de anticipat”.

De asemenea, Ponta a anunţat că “sper ca decizia mea să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune şi la raţiuni sociale pentru a rezolva problemele României”.

Ponta a mai afirmat că lasă urmaşilor un bilanţ excelent din punct de vedere economic şi financiar şi că speră ca următorul guvern să continue politicile de creştere economică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version