Dacă cei mai mulţi dintre bucureşteni nici nu vor să audă de posibilitatea ridicării unei moschei la Bucureşti, politicienii par să nu aibă probleme în legătură cu o asemenea acţiune.

zgonea

Ultimul personaj politic care şi-a dat acordul pentru ridicarea unei moschei la Bucureşti este Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Acesta anunţă că “nu văd niciun impediment. România este, în acest moment, o oază de stabilitate, pentru că a găsit o soluţie unică în Europa şi în această zonă a lumii de cooperare şi între religii. Comunitatea musulmană din România este veche, este respectată şi este moderată. Avem relaţii foarte bune cu toate statele din Asia şi din Asia Mică. Prezenţa preşedintelui Adunării Naţionale din Republica Islamică Pakistan în România, pentru prima dată în istoria relaţiilor noastre parlamentare, arată deschiderea pe care o avem şi abordarea diferită, care ne permite să avem rezultate acolo unde alţii au probleme”.

În plus, Zgonea susţine că “decizia a fost luată de Guvernul României şi nimeni nu a contestat-o la momentul respectiv. Avem foarte mulţi parlamentari de origine musulmană şi am avut inclusiv în Guvern o doamnă ministru care era din această comunitate”.

Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor dă asigurări că românii nu trebuie să-şi facă griji în legătură cu posibilitatea apariţiei unor atentate teroriste la noi în ţară. “Toleranţa naşte toleranţă, intoleranţa naşte intoleranţă. Să nu uitaţi acest lucru. Eu aş fi deschis unui dialog constant între guverne şi să păstrăm aceeaşi relaţie pe care o avem cu Turcia, o relaţie foarte bună, care ne permite să avem o altfel de abordare aici. Uitaţi-vă la structura euro-atlantică, se bazează pe protecţie în flancul sud-estic pe trei state: Polonia, România şi Turcia. Această cooperare făcută la toate nivelurile şi în toate domeniile este un avantaj pe care România şi l-a construit. Nu trebuie să pierdem aceste avantaje strategice pe care le avem. Nu trebuie să existe o îngrijorare exagerată la noi în ţară, în contextul atentatelor teroriste. Istoria ne arată că nu au fost probleme de acest gen în ultimele secole şi probabil că nu vor fi nici acum”, a fost mesajul transmis de Valeriu Zgonea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version