Capitala a rămas şi fără primar interimar, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) l-a revocat din funcţie, marţi, pe Ştefănel-Dan Marin.

stefanel_marin, primar general interimar 1

Manevra PNL-PSD din CGMB era una aşteptată, Marin anunţând încă de luni seara că se fac jocurile pentru înlăturarea sa din funcţie.

Întreaga poveste a fost pusă la cale de consilierii PNL, care susţin că Ştefănel-Dan Marin nu avea capabilitatea necesară pentru a rezolva problemele urgente ale Capitalei.

Consilierii PNL au convocat, marţi, o şedinţă extraordinară a Consiliului General, anunţând că “solicităm revocarea din funcţie a primarului interimar,  Ştefănel-Dan Marin, pentru că a refuzat să aplice măsurile pe care şi le-a asumat prin Acordul pentru Bucureşteni şi refuză să ia măsuri concrete şi urgente ce se impun pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului”.

De partea cealaltă, susţinătorii lui Ştefănel-Dan Marin susţin că cei de la PNL au interes pentru ca primarul interimar să fie revocat din funcţie pe motiv că doresc rezolvarea problemei RADET în favoarea şefilor instituţiei şi în defavoarea bucureştenilor, iar  Ştefănel-Dan Marin “a demonstrat că are îndeajuns de mult tupeu încât să nu facă jocurile celor din spatele RADET”.

În cele din urmă au fost 37 de voturi din 44 posibile pentru demiterea lui Marin din funcţia de viceprimar al Capitalei – şi, implicit, din calitatea de primar general interimar. Astfel, Bucureştiul rămâne din nou fără lider, la aproape trei luni de la arestarea lui Sorin Oprescu (în 7 septembrie).

Urmează ca prefectul Capitalei să ia act de această decizie şi să se stabilească paşii care sunt de urmat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version