De la ora 08.00 şi până în jurul orei 14.00 sunt aşteptaţi să fie audiaţi toţi posibilii miniştri din cabinetul Grindeanu la comisiile de specialitate din Parlament.

Ana Birchall
Ana Birchall

Misiunea este una extrem de anevoioasă, în special din cauza numărului mare de miniştri implicaţi, 26, dar Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea speră ca la ora 15.00 echipa de guvernare să meargă în Parlament pentru a se prezenta şi a solicita votul de încredere.

Primii miniştri care au intrat la audieri încă de la prima oră au fost Mihaela Toader (Fonduri Europene), Alexandru Petrescu (Economie), Ana Birchall (Afaceri Europene), Toma Petcu (Energie) şi Teodor Meleşcanu (Externe).

Iar patru dintre cei cinci au primit deja aviz favorabil, în ciuda faptului că de numele lor se leagă anumite scandaluri.

Mihaela Toader a fost votată cu 18 voturi “pentru” şi 8 “împotrivă”, Alexandru Petrescu a primit 40 de voturi “pentru” şi 17 “împotrivă”, Toma Petcu a primit şi el 40 de voturi “pentru” şi 17 “împotrivă”, iar Ana Birchall a fost avizată pozitiv cu 18 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Apariţie nouă pe eşichierul politic de rang înalt, Mihaela Toader a dat asigurări, în timpul audierilor, că “Autorităţile de Management ar putea fi acreditate încă din prima jumătate a acestui an, fiind imperios necesar ca oamenii din cadrul acestor instituţii  să fie susţinuţi de echipe de experţi, de evaluatori independenţi, de nişte grile de evaluare extrem de clare pentru a nu mai repeta lecţiile dureroase din 2007-2013, astfel încât să reuşim să evaluăm într-un timp extrem de rapid şi să ajungem la semnarea contractelor de finanţare, pentru că acest moment este cel în care începe implementarea efectivă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version