Deputatul USR Cristina Prună avertizează, miercuri, înainte ca Guvernul Ciucă să le prelungească cu 6 luni mandatele membrilor Comitetului de reglementare al ANRE, că „orice decizie va lua ANRE după 23 octombrie se poate lovi de nulitate în instanță”.

PNL l-a criticat de zor pe șeful ANRE, iar Ciucă îi prelungește acum mandatul. Motivul: „rotativa” cu PSD

Mesajul transmis pe Facebook de Cristina Prună:

„Guvernul aruncă în aer piața de energie!

Mandatele a patru membri din conducerea ANRE expiră pe 23 octombrie. Din cauză că nu și-au împărțit încă funcțiile bănoase PSD și PNL vor să arunce efectiv în aer piața de energie.
 
Planul Guvernului este simplu: să intre cu bocancii în lege. Chiar dacă membrii comitetului de reglementare al ANRE sunt numiți de parlament, ei vor să dea o ordonanță de ugență prin care să le prelungească mandatele cu 6 luni.
 
De ce o astfel de decizie poate reprezenta un pericol la adresa sistemului energetic național? Pentru că orice decizie va lua ANRE după 23 octombrie se poate lovi de nulitate în instanță. Guvernul nu poate justifica urgența în acest caz și se poate ajunge la un conflict de natură constituțională.
 
În plină criză energetică statul român se joacă cu focul doar pentru că Ciucă și Ciolacu nu s-au hotărât cine e fericitul câștigător al sumei de 12.000 de euro lunar cât este salariul președintelui ANRE.
 
Este cu atât mai strigător la cer cu cât au majoritate absolută în parlament și pot numi pe cine vor. Explicația că este criză energetică nu ține. Au avut tot timpul din lume să organizeze procedura în parlament.
 
Și până la urmă de ce să le prelungească mandatele? Activitatea ANRE până astăzi a fost execrabilă. Cât ar lua domnul Dumitru Chiriță în plus pentru 6 luni? Cadou de la guvernul Ciucă 72.000 de mii de euro.
 
Actuala coaliție pune în pericol sistemul energetic doar pentru că nu s-au înțeles pe cașcaval.
 
Ajunge! Nu vă mai bateți joc de români!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version