Întrebat despre petrecere, Liviu Dragnea a mințit: “N-a fost dată în cinstea zilei mele de naștere! Am înțeles că este ziua lui Gabi Petrea…”.

Exact în ziua comemorării a 2 ani de la tragedia Colectiv, în urma căreia și-au pierdut viața 65 de români, PSD-iștii “de la centru” au organizat o petrecere la un club în cartierul de lux Floreasca, pentru a-l cinsti pe șeful lor, Liviu Dragnea, care a împlinit 55 de ani sâmbătă, 28 octombrie.

sursă foto Mediafax

Dar cum sâmbăta este zi liberă iar parlamentarii nu și-o sacrifică nici măcar pentru șeful lor de la Camera Deputaților, obedienții din PSD s-au programat să-l sărbătorească în prima zi lucrătoare.

La clubul deschis de fiul lui Adrian Năstase

Nu s-au gândit nicio clipă cât de nepotrivită este această petrecere – la 3 zile de la aniversare, exact în seara de 30 octombrie, când în urmă cu 2 ani mureau în chinuri groaznice 27 de tineri – restul până la 65 încetând din viața ulterior, la spital.

Singura lor vină a fost că și-au dorit să asculte muzică live de calitate într-un un club care funcționa ilegal, cu complicitatea autorităților! 

Acum, pesediștii de la vârful partidului au mers la clubul deschis de câțiva ani pe malul lacului Floreasca de fiul lui Adrian Năstase.

“Morții cu morții, viii cu viii!”

Întrebat de jurnaliști dacă i se pare potrivită organizarea acestui eveniment în seara în care este comemorată tragedia de la Colectiv; Florin Iordache a răspuns: ”Sunt două lucruri diferite”.

La observaţia că sunt oameni care plâng în această seară, iar alţii petrec, Iordache a comentat: ”Păi asta-i viaţa. Morții cu morții, viii cu viii!”.

Florin Iordache a fost ministru al Justiţiei în Guvernul Grindeanu, el fiind autorul OUG 13 adoptată “noaptea, ca hoții”, prin care a fost dezincriminat abuzul în serviciu pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei.

În acest fel, Iordache i-a asigurat lui Dragnea salvarea de pușcărie, deoarece îărejudiciul în dosarul în care este judecat în prezent este de “numai”… 108.000 lei.

În urma protestelor masive de stradă, Iordache a trebuie să demisioneze, iar Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanța.

Acum, Florin Iordache este vicepreședintele Camerei Deputaților și președintele Comisiei speciale de modificare a Legilor Justiției – prin care încearcă reînvierea OUG 13.

Solomon (PSD): “Suntem invitați cu toții să-i spunem direct domnului președinte  «La Mulţi Ani!»”

Cel care a “deconspirat” petrecerea a fost deputatul PSD Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă din Cameră, care a anunțat luni după-amiază, la Parlament, că urmează o întâlnire a aleşilor sociali democraţi prilejuită de ziua lui Liviu Dragnea.

„Suntem cu toţii, membrii grupului PSD din Cameră, invitaţi alături de domnul preşedinte la o întâlnire prilejuită de ziua domniei sale, fapt care ne dă posiblitatea să-i spunem direct «La Mulţi Ani!» dacă prin alte mijloace am făcut-o fiecare”, a declarat  Solomon, înainte de a pleca la petrecere.

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază că este o zi oportună, având în vedere că pe 30 octombrie se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, Solomon a spus: „Nu vom merge acolo să dănţuim în vreo horă. Putem să ne întâlnim şi cu sobrietatea necesară momentului respectiv”.

Dragnea: “Asta e, m-am născut și eu odată pe 28 octombrie!”

Dragnea nu a mai mers la clubul din Floreasca, preferând să se ducă la Vila Lac 1, împreună cu Tăriceanu și alți câțiva lideri din coaliția de guvernare. 

Dar, ca de obicei, Dragnea a mințit, negând că s-a organizat vreo petrecere de ziua lui. Argumentul, pueril: “N-a fost dată în cinstea zilei mele de naștere, ziua mea a fost sâmbătă și asta e, m-am născut și eu odată pe 28 octombrie”.

El a adăugat că “în fiecare luni, cam în fiecare luni, colegii deputați sau colegii senatori se întâlnesc, de obicei la Floreasca, pentru socializare”.

“S-au întâlnit și astăzi. Am înțeles că este și ziua lui Gabi Petrea. Mai mult decât să spun că am fost aici, sincer, nu am ce să spun”, a declarat Dragnea, așteptat de jurnaliști la finalul întâlnirii de la Vila Lac 1.

Președintele PSD a fost întrebat și dacă știe dacă restaurantul la care s-au întâlnit colegii săi are autorizație ISU.

“Nu, nu știu. Nu lucrez la ISU”, a răspuns Dragnea.

Întrebat dacă i se pare o zi potrivită în care deputații PSD s-au întâlnit să petreacă în momentul în care se împlinesc doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, liderul PSD s-a scuzat:

“Nu vreau să comentez asta. Îmi dați voie să merg acasă? Dacă am dreptul ăsta… certați-mă și pentru asta!”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version