Nu a fost bine instalat în fruntea Guvernului că premierul Dacian Cioloş are deja probleme grave.

dacian ciolos ingandurat

Acuzat că întârzie luarea unei decizii în legătură cu majorarea salariului minim la 1.200 de lei, Dacian Cioloş a fost ameninţat luni cu o moţiune de cenzură de reprezentanţi ai PSD şi ai ALDE.

După ce au crescut salariile bugetarilor cu 10% şi salariile celor din Educaţie şi Sănătate cu 25%, Cioloş a anunţat că este posibil că majorarea salariului minim la 1.200 de lei să nu mai fie sustenabilă.

Imediat, Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, a sărit la gâtul lui Cioloş şi a anunţat că vrea cât mai rapid soluţii pentru majorarea salariului minim.

La rândul său, Varujan Vosganian, reprezentant ALDE, a afirmat că “majorând cu 10% salariul minim în buget şi lăsând salariul minim în sectorul privat, creăm o discriminare între sectorul de stat şi sectorul privat. Până vineri trebuie ca premierul să ne prezinte opţiunea sa pentru a egaliza salariile minime”.

Altfel, atât PSD, cât şi ALDE au anunţat că vor depune moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloş.

Premierul recunoaşte că “avem nevoie de un echilibru între sectorul bugetar şi cel privat”, dar a precizat că va anunţa decizia luată spre finalul anului. Specialiştii susţin că Cioloş va ceda presiunilor şi va aproba creşterea salariului minim la 1.200 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version