Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a susţinut luni interviul pentru reînvestirea în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

laura_codruta_kovesi patratele

Toate datele arătau că operaţiunea va fi o simplă formalitate, iar în cele din urmă zvonurile s-au dovedit a fi reale, Laura Codruţa Kovesi primind votul în unanimitate a membrilor Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Laura Codruţa Kovesi trebuia să prezinte în faţa celor de la CSM bilanţul pe ultimii trei ani şi obiectivele pentru următorii trei ani, dar şi să răspundă întrebărilor primite. Însă ne putem imagina fără probleme cum au decurs discuţiile în condiţiile în care inclusiv Raluca Prună, ministrul Justiţiei, anunţa că “Doamna Kovesi a atins viteza de croazieră, în care instituţia este matură, funcţionează foarte bine şi cred că în aceste condiţii minstrul Justiţiei a avut suficiente motive pentru a propune reînvestirea procurorului şef”.

Avizul CSM va ajunge din nou la ministrul Justiţiei, care îl va pasa mai departe, către preşedintele Klaus Iohannis, cu propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA.

De altfel, aceste lucruri erau anticipate încă din urmă cu o lună, când Iohannis anunţa deja că a primit o propunere de reînvestire a şefei DNA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version