Aproape un an a aşteptat, în zadar, Monica Iacob Ridzi să fie graţiată de preşedintele României Klaus Iohannis.

sursa foto cotidianul.ro
sursa foto cotidianulro

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, şi trece prin momente cumplite. Are mari probleme de sănătate şi nu îşi poate vedea decât rareori cei doi copii minori.

De altfel, pe aceste aspecte s-a bazat şi Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi şi primarul din Petroşani, care a făcut o cerere de graţiere. Cererea a fost trimisă către preşedintele Klaus Iohannis, dar Administraţia Prezidenţială a anunţat că cererea a fost respinsă.

Monica Iacob Ridzi nu a mai rezistat şi l-a atacat pe Iohannis, susţinând că acesta “este lipsit de inimă, este incapabil să înţeleagă drama familiei noastre şi a copiilor noştri şi este acoperit cu o haină de gheaţă”.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi afirmă că “am trăit în ultimele luni cu speranţa că în România mai există o urmă de omenie. Orice urmă de speranţă a murit în urmă cu două zile când am aflat, de la televizor, de cererea de graţiere pe care am făcut-o în urmă cu şapte luni, respinsă de către Preşedintele României. Vestea m-a lovit ca un trăsnet. Am fost din nou naivă să cred că mai exista omenie, că singurul “doctor” care mă putea “trata” pentru a putea ajunge mai repede lângă îngeraşii mei, va renunţa la haina de gheaţă. Am fost naivă să cred că un om care nu are copii, nu are o piatră în loc de inimă. Nu i-am crezut pe cei care mi-au spus că un om care nu are copii nu înţelege drama din sufletul unei mame, din sufletul unor părinţi disperaţi, drama din sufletul unor copii foarte mici şi nevinovaţi”.

Mai mult, Monica Iacob Ridzi îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de indiferenţă şi este convinsă că “nici Preşedintele şi nici consilierii lui nu cunosc situaţia din penitenciarele din România. Dacă ar vedea în ce condiţii sunt “reeducaţi” deţinuţii, chinul, umilinţa, bolile, durerea, suferinţa, mizeria…, poate s-ar gândi de două ori atunci când iau decizii care afectează viaţa unor oameni şi viaţa copiilor lor”.

Ca ultimă soluţie, fostul ministru al Tineretului şi Sportului anunţă că “voi continua să postesc şi să mă rog la Dumnezeu să facă o minune. El este, în acest moment singurul “doctor” care mă mai poate salva. Oare sunt prea naivă pentru că încă mai cred în minuni? Eu cred în Dumnezeu. Cei care nu cred şi nu au frică de Dumnezeu nu iartă niciodată”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version