Un întreg scandal politic a izbucnit, joi seara, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că solicită avizul preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Petre Tobă, ministrul Internelor.

toba

Şefii DNA îl acuză pe Tobă că nu a dorit să declasifice informaţii importante din mai multe dosare ce l-ar avea în prim plan, în primul rând, pe predecesorul său, Gabriel Oprea.

Tobă este acuzat, în mod oficial, de comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Imediat după ce şi-a depus mandatul, iar demisia sa a fost aprobată de premierul Dacian Cioloş, Tobă a început să facă dezvăluiri.

Pe de o parte, fostul ministru al Internelor spune că era de aşteptat să se dorească îndepărtarea sa din funcţie “mai ales dacă ne gândim că în anii cu alegeri au existat şi câte cinci miniştri de Interne, în funcţie de interese”.

Pe de altă parte, Tobă reclamă faptul că “am fost în permanenţă atacat pe considerente politice. Şi asta deşi eu nu am făcut politică şi nici nu voi face în viitor. Indiferent de ceea ce se întâmplă de acum înainte, voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent în slujba ţării şi a cetăţeanului, aşa cum o fac de peste 26 de ani. În această perioadă am rezistat tentaţiei de a abandona, deoarece am avut permanent alături de mine sprijinul colegilor din Ministerul Afacerilor Interne din toate armele şi de aceea, încă o dată, vă mulţumesc. Prin activitatea desfăşurată în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne şi-a adus o contribuţie majoră la faptul că astăzi, România este recunoscută ca un stat sigur, factor de stabilitate şi securitate la nivel regional şi nu numai”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version