Plenul Camerei Deputaților – for decizional – a respins miercuri, cu 174 de voturi “pentru” 85 “împotrivă” și o abținere reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale.

camera deputatilor, parlament

Astfel, în numai două zile de la retrimiterea spre reexaminare a legii, de către președintele Klaus Iohannis, noul Parlament a și respins-o (Senatul – ieri, iar Camera Deputaților – astăzi).

În aceste condiții, șeful statului este obligat să promulge acest act normativ.

În Comisia de buget a Camerei Deputaților a fost adoptat un amendament potrivit căruia legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial.

“Este o eprformanță care ține de consecvență, și anume de punere în aplicare a prevederilor din programul de guvernare prezentat și asumat în campanie. (…) Acum nu mai văd niciun fel de piedică inventată pentru a promulga legea. (…) Această lege va intra în vigoare indiferent de chichițele noi inventate. Noi nu renunțăm la așa ceva, nu renunțăm la nimic din ce am propus în programul de guvernare. (…) Sunt, într-adevăr niște forțe ale răului”, a declarat Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, imediat după vot.

Între cele 102 taxe nefiscale se numără taxa radio-tv și taxa auto.

Celelalte taxe sunt: 33 – consulare şi de cetăţenie, 22 – pentru pierderea sau modificare actelor, 13 – taxe taxe extrajudiciare de timbru iar 20 – de la Registrul Comerţului.

Altele sunt pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, pentru serviciile prestate de MAI pentru public etc.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version