Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie par decişi să-i facă zile fripte afaceristului Remus Truică şi l-au chemat pe acesta la sediul din Bucureşti al DNA pentru a doua oară în două zile.

truica

Truică va asista din nou la analiza unor materiale informatice ridicate de anchetatori de la locuinţa sa în momentul în care s-au efectuat percheziţiile.

Procedura cere ca suspectul să fie de faţă de fiecare dată când se face analiza materialelor informatice şi, eventual, să dea explicaţii procurorilor.

Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, este considerat personaj principal al dosarului în care Prinţul Paul de România a obţinut, în mod ilegal, retrocedarea unor terenuri în valoare totală de circa 135 de milioane de euro.

Alături de cei doi, mai sunt implicaţi în dosar Dan Andronic, Claudiu Mateescu sau Marius Marcovici. Cei trei se află sub control judiciar, în timp ce Truică şi Prinţul Paul sunt în arest la domiciliu.

Informaţiile ce provin dinspre dosar arată că Truică şi Prinţul Paul au încercat de mai multe ori să arunce vina unul pe celălalt. Truică susţinea că a acţionat doar la indicaţiile Prinţului Paul, în timp ce acesta din urmă a spus că este doar un paravan pentru acţiunile lui Truică şi ale acoliţilor acestuia. De altfel, Truică şi oamenii lui primeau între 50% şi 80% din profitul înregistrat de Prinţul Paul prin valorificarea terenurilor retrocedate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version