Febra lucrărilor de doctorat plagiate a ajuns la Robert Negoiţă, edilul de la Sectorul 3 fiind acuzat că şi-a făcut întreaga lucrare pe sistemul copy-paste.

negoita 2

Deşi a absolvit liceul abia la 31 de ani, Negoiţă a ajuns să-şi dea doctoratul în 2012, la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, după ce a absolvit două facultăţi particulare.

Culmea, deşi şi-a dat doctoratul în ştiinţe juridice, în cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Negoiţă a avut o lucrare eminamente economică, intitulată “Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

Conform pressone.ro, lucrarea este 100% copy-paste, iar Negoiţă nu a contribuit cu absolut nimic la realizarea ei. Edilul copiază articole integrale de pe Hotnews sau din ziare locale precum Jurnalul de Botoşani şi Jurnalul de Dorohoi, dar şi pasage importante din autori precum Nouriel Roubini, Mugur Isărescu, Peter Akos Bod sau profesorul Cristian Păun.

Culmea este, conform sursei amintite, că unul dintre cei plagiaţi este chestorul Costică Voicu, fostul rector al Academiei de Poliţie, care s-a aflat şi în comisia de susţinere a tezei lui Negoiţă, deci avea o obligaţie de a citi lucrarea cap-coadă.

Atât Negoiţă, cât şi Voicu pot fi acuzaţi de fals în înscrisuri pentru că şi-au asumat pe propria răspundere originalitatea lucrării.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version