Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că renunță la funcție, peste două zile (26 mai), în favoarea partenerului său de coaliție din PSD, Marcel Ciolacu, așa cum prevede protocolul încheiat în decembrie 2021. Practic, el îi forțează mâna acestuia – care blocat negocierile privind rotativa, sub pretextul grevei profesorilor.

Ciucă a făcut această declarația după ce s-a întâlnit, el și liderii filialelor PNL, cu președintele Klaus Iohannis, marți seară, la Vila Lac. 

„Vineri e ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a declarat el, miercuri.

Întrebat dacă va rămâne în Guvern, ca vicepremier, Ciucă a răspuns: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”.

Despre negocierile care se poartă pentru minister, liderul PNL a spus:

„Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”.

Ciucă a fost prezent, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul de marcare a 148 de ani de existenţă a PNL.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version