Roxana Mânzatu este noua propunere de comisar european făcută, luni, de premierul Marcel Ciolacu, iar aceasta a susținut deja interviul, cu o zi înainte, la președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am avut mai multe discuţii telefonice. Acum voi merge la Guvern şi voi face nominalizarea pentru viitorul comisar european în persoana doamnei Roxana Mînzatu, urmând să continui discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene pentru a închide şi portofoliul. România va ocupa un portofoliu relevant de comisar european, iar anunţul cu privire la acest lucru îl va face preşedinta Comisiei Europene”, a spus Ciolacu.

„Doamna preşedinte nu numeşte un comisar până nu are un interviu cu respectiva persoană, nominalizare. Acest interviu a avut loc duminică, peste o oră şi ceva, a avut loc acest interviu între doamna Roxana Mînzatu şi preşedinta Comisiei, un lucru cât se poate de corect. A trecut interviul (Roxana Mînzatu – n.r.). Pe urmă, doamna preşedinte n-a avut decât cuvinte de laudă. Roxana nu are un CV politic, are un CV profesional impresionant”, a adăugat premierul.

Roxana Mînzatu (44 ani) are rang de secretar de stat și conduce Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene. Ea a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative (specializarea Ştiinţe Politice Engleză) în cadrul Universităţii din Bucureşti (2002), deţine un master în integrare europeană (2005) şi este absolventă a programului Public Leadership Credential al Harvard Kennedy School of Government (2022).
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version