Ordonanţa care anunţa majorarea salariilor bugetare cu 10%, de la 1 decembrie 2015, a fost adoptată cu majoritate covârşitoare de voturi în Camera Deputaţilor.

Parlament vot

Au fost 311 voturi “pentru”, 7 abţineri şi doar un vot “împotrivă”, astfel că deputaţii liberali au ridicat mâna cot la cot cu cei din PSD, deşi PNL respinsese iniţial proiectul.

Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvernul Ponta în octombrie prevedea creşterea salariilor din Sănătate cu 25%, dar în ultimul moment PSD a inclus un amendament prin care salariile tuturor bugetarilor vor fi mărite cu 10% de la 1 decembrie 2015.

Amendamentul în sine şi modul în care au acţionat cei de la PSD i-au revoltat pe cei din PNL, care i-au atacat în termeni duri pe rivalii de la PSD, susţinând că nu pot propune un asemenea amendament în condiţiile în care România încă nu are un guvern şi niciun buget concret stabilit pentru anul viitor.

S-a dovedit însă că totul a fost de faţadă: la vot, deputaţii PNL şi-au dat arama pe faţă. De formă, liberalii cer un studiu de impact şi un răspuns din partea PSD prin care să indice de unde trebuie să taie bani noul Guvern pentru a asigura o asemenea creştere salarială.

Cum plenul Camerei Deputaţilor este for decizional, legea va merge direct la preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version