Scandalul ia amploare în PNL, după căderea liberă a partidului în sondaje în timp ce PSD se „îngrașă” de voturi. Europarlamentarul Vasile Blaga i-a aruncat reproșuri plagiatorului Ciucă – pe care însă l-a votat șef al partidului, în urmă cu un an și jumătate, când acesta a fost impus de președintele Klaus Iohannis – iar acum ăi cere să nominalizeze nume grele la rotativă.

„Suntem ospătarii PSD la guvernare, zero organizare! Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii. 70% dintre miniștrii noștri, dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri, recunosc stâlpul”, i-a spus Blaga premierului Nicolae Ciucă, la ședința conducerii PNL, reunită miercuri seară la Vila Lac.

„Nu se poate așa ceva, iar unii își doresc să fie președinți de organizații, dar nu știu problemele organizațiilor”, ar fi adăugat Blaga, făcând aluzie la ministrul Sebastian Burduja, care dorește șefia PNL București.

Blaga a dat exemplu modul în care Traian Băsescu a nominalizat miniștrii după modelul Guvernului Tăriceanu 1 – Alianța DA si Guvernul Boc în 2009, cu PSD. „Trebuie să se intre cu prima linie de leadership, inclusiv cu europarlamentarii de la Bruxelles, cei doi prim -vicepreședinți”, ar fi spus Blaga, potrivit unor surse politice.

Ilie Bolojan, unul dintre cei mai respectabili liberali, l-a acuzat pe secretarul general al PNL, Lucian Bode – un alt plagiator, care a rămas în continuare ministru de Interne, cu susținerea lui Iohannis – că prezintă sondaje în care PNL este în creștere, dar realitatea este alta, partidul fiind în „descreștere”.

Bolojan a spus că PNL a făcut de nevoie coaliția cu PSD, „fără să și-o dorească, și noi speram să facem niște reforme majore, niște lucruri mari, necesare, iar Guvernul nu face altceva decât să fie un amărât de administrator și ăla de multe ori foarte slab și lipsit de viziune”.

După ce s-au răcorit, liberalii de la vârful partidului s-au întâlnit și joi, la Parlament, însă mult mai calmi, în Biroul Permanent Național.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version