Îl menține consilier de stat plătit regește din bani publici!

Premierul Viorica Dăncilă nu are de gând să scape din Guvern de condamnatul penal Darius Vâlcov (8 ani de închisoare în primă instanță), invocând, în mod scandalos, că nu lasă pe nimeni la greu.

 “Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil va fi alta. (…) Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru”, a declarat Dăncilă luni, la sediul PSD.

“Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală, deci nu pot să neg ceva ce am votat. Mi se pare normal. (…) Abordarea mea va fi alta, când va fi hotărârea definitivă”, a mai argumentat Dăncilă.

Darius Vâlcov primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, a fost condamnat de ÎCCJ în 8 februarie la 8 ani de închisoare, pnetru trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă, urmând ca apelul să se judece tot la instanța supremă, dar la completuld e 5 judecători.

El a fost numit consilier de stat în Guvern cu o săptămână mai devreme, 30 ianuarie, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version