Guvernul se reunește în şedinţă, joi, având pe ordinea de zi la aprobare mai multe proiecte, între care și modificarea Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi a altor acte normative.

Un alt proiect de lege vizează protecţia avertizorilor în interes public, care constituie cadrul general în materia protecţiei persoanelor care raportează încălcări ale legii, care s-au produs sau care sunt susceptibile să se producă, în cadrul autorităţilor, instituţiilor publice, altor persoane juridice de drept public, precum şi în cadrul persoanelor juridice de drept privat.

De asemenea, va fi adoptat un proiect de lege privind ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice, semnat la Bucureşti, la 23 noiembrie 2021.

În afară de cele trei proiecte de lege, pe masa Executivului se află 20 de proiecte de Hotărâre de Guvern. Unul dintre ele va modifica HG nr. 1693/2004 astfel încât să fie redimensionat numărul de posturi la serviciile de paşapoarte şi/sau a punctelor de lucru, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Alte proiecte de HG se referă la organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene pentru familie şi tineret, respectiv a Direcţiei pentru Familie şi Tineret a Municipiului Bucureşti, precum şi la organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene de sport, respectiv a Direcţiei pentru Sport a Municipiului Bucureşti.

Guvernul mai discută şi un proiect de HG pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei de energie din surse regenerabile mai puţin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală şi a Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor în cogenerare de înaltă eficienţă.

Pe agendă şedinţei mai este şi un proiect de HG privind aprobarea transferului managementului asistenţei medicale al Spitalului ‘„Anton Cincu” Tecuci de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean Galaţi. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version