Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi dimineaţa, arestarea preventivă, pentru 20 de zile, a senatorului PSD Dan Şova.

 

sova

Acesta a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, respectiv că ar fi primit 100.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa avută pe lângă şeful CET Govora şi a-l convinge pe acesta să încheie, în numele instituţiei, un contract de asistenţă juridică, de tip abonament, cu o anumită casă de avocatură.

Şova fusese plasat în arest la domiciliu pe 4 decembrie, dar procurorii au contestat decizia respectivă, iar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după lungi audieri şi deliberări, au decis arestarea preventivă a lui Şova.

Senatorul PSD au fost ridicat de oamenii legii de acasă, marţi dimineaţa, şi dus la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA susţin că Şova a folosit cea mai mare parte din banii respectivi pentru a achita contravaloarea unui imobil cumpărat în Bucureşti.

Şova mai are încă două dosare extrem de dificile: “Turceni-Rovinari”, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta, dar şi un alt dosar legat de CET Govora şi în care este acuzat de două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version