Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să-l condamne, luni seara, pe senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Ionel Agrigoroaei (sursa foto romaniatv.net)
Ionel Agrigoroaei sursa foto romaniatvnet

Agrigoroaei a fost găsit vinovat de două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Senatorul a folosit acte false pentru a lua mai multe credite, de sute de mii de euro, de la Volksbank. Mai mult, Agrigoroaei şi-a implicat în schema mai multe rude, soţia sa, fratele şi cumnata parlamentarului încasând, de asemenea, pedepse de închisoare cu suspendare pentru infracţiunile comise.

Cele patru personaje au primit şi pedepse de muncă în folosul comunităţii, între 60 şi 80 de zile.

Conform procurorilor de la Parchetul General, “în 2007, membrii familiei Agrigoroaei au obţinut de la contabila firmelor administrate de ei patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de aceştia. Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii a unor contracte de credit, membrii familiei Agrigoroaei au indus în eroare reprezentanţii unei bănci – Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 de franci elveţieni (echivalentul a 202.596 de euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version