Senatul a declanșat procedura de selecţie a celor doi reprezentanţi ai societăţii civile ce vor face parte din noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după expirarea mandatelor actualilor 19 membri ai acestui for.

Anunțul a fost făcut, luni, de senatoarea PNL Alina Gorghiu, desemnată în vară să conducă interimar prima Cameră a Parlamentului și rămasă în această funcție după demisia forțată a lui Florin Cîțu.

„CSM-ul ne-a solicitat să declanşăm procedura pe cei doi membri care vor fi parte ai Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile. Noi, aşa cum ştiţi, săptămâna trecută, în Biroul permanent am declanşat această procedură şi la finalul lunii decembrie vom avea formula completă a acestui CSM şi sper să-l validăm”, a declarat Gorghiu luni, la finalul ședinței Biroului permanent. 

În prezent, reprezentanții societății civile în CSM sunt Victor Alistar, contestat chiar de societatea civilă, și Romeu Chelariu, aleși prin vot, de Senat, în anul 2017.

Ea a precizat că „CSM a comunicat toate informaţiile cu privire la colegii lor care au fost aleşi pentru următoarea structură, ştiţi că pentru fiecare membru se fac solicitări către CNSAS cu privire la istoricul lor. Cei care aveau 16 ani la momentul Revoluţiei sunt cei care au fost obiectul acestei analize. Toate documentele venite de la CSM au fost transmise către Comisia juridică”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version