Urmărit penal pentru spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și trafic de influenţă în dosarul Microsoft, senatorul Șerban Mihăilescu, cunoscut drept “Miki șpagă”, a demisionat, joi, în prima zi a ultimei sesiuni a Parlamentului din acest mandat. 

serban-mihailescu, miki spaga 1

El demisionase în luna iunie și din UNPR.

“Începând cu data de 1 septembrie demisionez din Senatul României. Pentru mine a fost un privilegiu, am lucrat 12 ani în Senat, 8 ani în Camera Deputaţilor cu bune şi cu rele. Vă păstrez cea mai frumoasă amintire, vă rog frumos să plecaţi de la premisa că în orice moment cineva dintre colegii mei va dori un sfat, o chestiune, o părere, orice fel de treabă vă stau cu cea mai mare plăcere la dispoziţie”, a spus Şerban Mihăilescu.

El a anunţat că nu-şi schimbă numărul de telefon şi le-a urat senatorilor succes în alegerile parlamentare şi sănătate, în aplauzele acestora.

Miki Șpagă are în Senat două mandate întregi și unul fără 3 luni (12 ani) iar în Camera Deputaților, două (8 ani). El va obține, în plus față de pensia pentru care a contribuit înainte de 1996 când a intrat în Parlament, 4.600 de lei/lună pensie specială, grație promulgării legii de către președintele Klaus Iohannis, în 23 decembrie 2015.

Cât despre dosarul Microsoft, în care Șerban Mihăilescu este urmărit penal din septembrie 2014, la pachet cu Ecaterina Andronescu și alți 7 miniștri – Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu şi Gabriel Sandu -, DNA nu mai spune nimic.

Numai unul dintre foștii miniștri, Gabriel Sandu, este judecat într-un dosar disjuns, iar în primă instanță magistrații ÎCCJ l-au condamnat la 2 ani cu executare. Alți 3 inculpați au primit pedepse la fel de mici: Nicolae Dumitru (Nicu Niro) –  1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Dorin Cocoș – 2 ani cu esecutare iar Gheorghe Ștefan (Pinalti) – 3 ani cu executare.

Denunțătorii Claudiu Florică și Dinu Pescariu, beneficiarii banilor fraudați, au fost scăpați de procurorii DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version