Liderul AUR, George Simion, a criticat, marţi, emiterea de către Guvern, luni seară, a Ordonanţei de urgenţă (OUG) pentru modificarea Codului penal, după ce românii au votat la referendumului organizat în 2019 de preşedintele Klaus Iohannis interzicerea adoptării unor astfel de acte normative în domeniul justiţiei.

Simion aşteaptă poziţia şefului statului în această privinţă, acuzând că „Iohannis a pus degeaba 10 milioane de români să vină la urne”.

„Vrem să sancţionăm felul în care Klaus Iohannis alege să respecte referendumul pe care el l-a iniţiat în mai 2019, în care se spune explicit că nu se mai vor da ordonanţe de urgenţă pe subiecte legate de justiţie. Tocmai a făcut aşa ceva Guvernul lui Klaus Iohannis, Guvernul condus de Nicolae Ciucă dă o ordonanţă pe legi privind justiţia. Aşteptăm să vedem poziţia lui Klaus Iohannis, cel care a pus degeaba 10 milioane de români să vină la urne”, a declarat Simion, la o conferinţă de presă.

Orice întrerupere a prescripției penale prin noi probe aduse de procurori trebuie comunicată suspectului sau inculpatului, a decis Guvernul Ciucă, luni, printr-o OUG pe justiție, încălcând astfel referendumul din 2019 inițiat de Iohannis. Dar ministrul Justiției, Cătălin Predoiu susține că „nu se pune”.

Guvernul Ciucă a modificat prin OUG prescripția răspunderii penale, potrivit deciziei CCR
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version