Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a amintit marți, în plenul Parlamentului, înaintea votului pentru revenirea la majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, despre episodul în care premierul Ludovic Orban a întrebat un bătrân aflat în scaun cu rotile: „Ce viteză prinde?”.

„De câteva luni, asistăm cum v-aţi luat la trântă cu bătrânii României. Ludovic Orban ne anunţă cum dă bătălie după bătălie pentru a nu majora pensiile cu 40%. Bătrânii României, oameni care au muncit pe brânci pentru ca această ţară se existe în forma în care este astăzi, au nevoie de apreciere, de dragoste şi recunoştinţă. Voi vreţi să îi lăsaţi să se descurce singuri într-o epocă în care este din ce în ce mai greu să te descurci singur. Zilele trecute, premierul Orban îl întreba pe un bătrân dintr-un scaun cu rotile ce viteză prinde. E definiția perfectă a cinismului și lipsei de empatie. (…) Cinci milioane de oameni aşteaptă dreptatea. (…) Această rectificare va fi adoptată de Parlament, iar pensiile vor fi mărite cu 40% (…)”, a acuzat Alfred Simonis.

Liderul deputaților PSD a mai spus că așteaptă să vadă cum vor vota și celelalte grupuri parlamentare „USR nici măcar nu este în sală, dar a anunțat că votează împotrivă. Vom vedea ce face PMP, ce fac celelalte grupuri parlamentare, cine nu susține această lege”.

Până la urmă, votul a fost în favoarea revenirii la majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Concret, parlamentarii au respins, din OUG nr. 135/2020 privind rectificarea bugetară, articolul care prevede o creștere cu doar 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei a punctului de pensie.

Au fost 242 de voturi „pentru” majorare, 147 ‘„împotrivă” şi 11 abţineri. 

Parlamentul a majorat din nou pensiile cu 40%. Cîțu: „Este un act de agresiune la stabilitatea economică”
sursă foto Facebook Dan Barbu

În 16 septembrie, premierul Ludovic Orban a întrebat la Pitești, în timpul unei vizite electorale, un bătrân aflat în scaun cu rotile: „Ce viteză prinde?”.

„Nu, păi asta e de handicap… foarte ușor… prinde mai mult, da’ o las ușor, așa…”, a răspuns acesta.

„Mă bucur că sunteți activ”, i-a spus Orban.

https://www.youtube.com/watch?v=3V98m3mZRYg&feature=share&fbclid=IwAR0sjB0JTsmfWVfkYZ_uhxlHBkfTK-DucolLlN88zz56uXNV8M0kYX6wlmQ

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version