Chiar dacă sunt anchetați pentru luare de mită – unii în arest preventiv, alții sub control judiciar -, cei 4 primari de sector intrați pe mâna DNA sunt creditați în continuare de bucureșteni. Potrivit unui sondaj Sociopol, 48% dintre cei chestionați au încredere în Cristian Popescu Piedone (Sectorul 4), 45% în Andrei Chiliman (Sectorul 1), 42% în Neculai Onțanu (Sectorul 2) și 31% în Marian Vanghelie (Sectorul 5) – toți acești edili fiind suspendați din funcție.

alegeri, esarfa primar

Ceilalți doi primari, Robert Negoiță (Sectorul 3) și Rareș Mănescu (Sectorul 6), au obținut peste 50%, respectiv 8% din încrederea locuitorilor.

În sondaj nu este prins și primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, suspendat și el din funcție pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare de mită (el în mai multe dosare, ca și Chiliman).

Activitatea primarului

Întrebaţi despre activitatea primarului din sectorul în care locuiesc, 70% dintre bucureșteni se declară mulţumiţi de Robert Negoiţă, 64% de Onţanu, 54% de Chilman și 40% de Piedone.

Pe locurile codașe se plasează Vanghelie, despre care numai 17% dintre cetăţeni spun că a făcut treabă bună, și Mănescu – doar 13%.

Cercetarea sociologică arată însă că numai o treime dintre bucureşteni cred că, per ansamblu, Capitala se îndreaptă către o direcţie bună.

Locuitorii din Sectorul 1 (55%) şi Sectorul 3 (58%) spun, în majoritate, că lucrurile merg în direcţia bună în sectorul lor, spre deosebire de doar 13% din Sectorul 5.

Schimbări în ultimii 4 ani

Despre ultimii 4 ani, 68%, respectiv 66% dintre cetăţenii din sectoarele 1 şi 3 consideră că lucrurile s-au schimbat în bine. Urmează cei din sectoarele 2 şi 4, cu procente de în jur de 50% evaluări pozitive. În cazul celor din sectoarele 5 şi 6, doar un sfert spun că sunt schimbări pozitive (23%, respectiv 28%).

Cote ridicate la mândrie

Sondajul Sociopol mai arată că, la capitolul mândrie locală, aproape două treimi dintre bucureşteni (60%) – se mândresc că sunt locuitori ai celui mai mare oraş din ţară, arată Sociopol.

Când vine vorba însă despre sectorul în care locuiesc, 81%, respectiv 78% dintre persoanele chestionate din sectoarele 1 şi 3 sunt mândri de asta. Urmează locuitorii din sectorul 2, cu 68%, și cei din sectoarele 4 şi 6, cu 59%, pe ultimul loc fiind bucureștenii din Sectorul 5, unde există un nivel de mândrie locală mai scăzut de jumătate: 45%.

Sondajul Sociopol a fost realizat în luna martie 2016 (10-20 martie), pe 6 eşantioane distincte de câte 700 de persoane din fiecare sector al Capitalei, rezultând astfel o cercetare pe un eşantion de 4,200 de persoane.

Rezultatele sunt reprezentative pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a fiecărui sector în parte, cu o marjă de eroare de +/- 3.8%, la un nivel de certitudine de 95%.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version