Gabriela Vrânceanu Firea, ajunsă de câteva zile preşedinta Organizaţiei PSD Bucureşti, se lansează în campania pentru Primăria Capitalei într-un mod anunţat deja de Liviu Dragnea: “Mergem pe trezirea antipatiei oamenilor faţă de Băsescu”.

firea 2

Cine credea că Firea a renunţat în 13 noiembrie la procesul de şantaj intentat fostului preşedinte Traian Băsescu, alegând medierea, s-a înşelat.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat, marți, că urmărirea penală faţă de Traian Băsescu se va relua după ce senatoarea PSD s-a răzgândit.

”Ieri (n.r. luni) a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoștințați că medierea a eșuat și, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză și va continua cercetările”, le-a declarat Licu jurnaliştilor, la sosirea la CSM.

Procurorul general interimar a spus că nu se poate antepronunța dacă Băsescu va fi trimis în judecată, arătând că procurorul de caz ”este stăpân pe soluție”.

”Eu spun ce urmează să fie făcut, și anume să se redeschidă urmărirea penală în cauză”, a adăugat Licu.

Despre celelalte dosare ale lui Traian Băsescu, șeful interimar al Parchetului General a arătat că s-au făcut cercetări în mai multe cauze, ca de exemplu ”Cazul Cășuneanu” și ”Casa din Mihăileanu”.

”S-au efectuat cercetări, s-au depus înscrisuri, au fost audiați martori. Cercetările continuă”, a mai spus Licu.

Până în prezent însă, Băsescu nu a fost trimis în judecată în niciun dosar nou.

Firea şi Fifor croiesc o „Nana” de Bucureşti

La două zile de la anunţul voalat al lui Traian Băsescu privind candidatura sa la şefia Primăriei Capitalei, Liviu Dragnea a făcut schimbări urgente: l-a dat jos pe Robert Negoiţă de la şefia Organizaţie PSD Bucureşti şi a pus-o în loc pe Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, senatoarea provenită din “Antenele” lui Dan Voiculescu.

Iar ca să fie tacâmul complet, Rovana Plumb susţinută de Victor Ponta a fost detronată de la conducerea Consiliului Naţional al PSD iar în locul ei a fost numit Mihai Fifor, nimeni altul decât şeful Comisiei parlamentare Nana.

Aşadar, vom avea la Bucureşti o campanie electorală pentru locale cu reîncălzirea unei ciorbe oferite de Antena 3 în domnia Ponta:  terenul lui Băsescu de la Nana, casa Mihăileanu, cazul Căşuneanu şi, de ce nu, Flota.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version