Parlamentarii ar fi trebuit ca miercuri, pe 2 decembrie, să voteze în plen dacă încuviinţează solicitarea DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova, care este acuzat de trafic de influenţă.

tariceanu

Totuşi, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, i-a mai oferit lui Dan Şova un răgaz de 24 de ore să-şi convingă colegii parlamentari să nu-l arunce în ghearele procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Tăriceanu a propus ca, pe 2 decembrie, în Parlament să aibă loc o şedinţă solemnă dedicată Zilei Naţionale a României. Ar urma ca la această şedinţă solemnă să fie invitaţi să ia cuvântul preşedintele Klaus Iohannis, dar şi foşti preşedinţi ai ţării.

“Propunerea pe care am făcut-o este să organizăm o şedinţă solemnă în care am invitat o serie de personalităţi ale vieţii politice, sociale din România. L-am invitat pe Klaus Iohannis şi pe foştii preşedinţi. Sigur, dacă va dori, preşedintele Iohannis va putea lua cuvântul în plenul Senatului pentru ca împreună cu noi să marcăm Ziua Naţională”, a spus Tăriceanu.

În aceste condiţii, parlamentarii nu vor mai avea timp de vot pe solicitări ale Justiţiei. Astfel că votul în cazul Şova a fost amânat pentru joi, 3 decembrie, când s-ar putea să nu mai fie cvorum, deoarece senatorii pleacă în teritoriu la sfârşit de săptămână – mai lung decât cel pentru românii de rând.

Senatorul PSD Dan Şova este acuzat de trafic de influenţă în dosarul “CET Govora”. Procurorii DNA susţin că “în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”.

Procurorii DNA au solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale, a reţinerii şi a arestării lui Şova, care are imunitate parlamentară şi a mai fost salvat în trecut de colegii săi de la arestarea preventivă, inclusiv în dosarul “Turceni-Rovinari”, cel în care este implicat şi fostul premier Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version