Dacă cei de la PNL şi PSD sunt decişi să-l arunce pe Dan Şova în ghearele procurorilor DNA, membrii ALDE încă se mai gândesc dacă vor încuviinţa reţinerea şi arestarea senatorului.

Tariceanu-Parlament

Anunţul a fost făcut de însuşi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat că “vom lua o decizie în privinţa votului din cazul Şova doar după ce vedem referatul Comisiei Juridice”.

Preşedintele ALDE susţine că “este mult prea devreme să spunem dacă vom vota sau nu în favoarea solicitărilor venite din partea DNA. Biroul permanent al Senatului va solicita Comisiei juridice să analizeze dosarele şi solicitarea procurorului şi va da un aviz. După ce Comisia juridică îşi va fi îndeplinit această obligaţie, senatorii vor putea să ia cunoştinţă de avizul Comisiei juridice şi de conţinutul dosarelor şi abia atunci vom putea să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză”.

Anunţul lui Tăriceanu vine după ce conducerea Senatului a decis ca pe 2 decembrie să se voteze în favoarea sau împotriva solicitărilor DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova.

Şova este acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care oamenii legii susţin că “în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”.

Spre deosebire de cei de la ALDE, membrii PNL şi PSD au anunţat deja că nu vor să se mai opună solicitărilor venite din partea procurorilor şi vor vota în favoarea reţinerii şi arestării a senatorului PSD Dan Şova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version