Procurorii DNA susţin că deputatul Cătălin Teodorescu, membru al Partidului Naţional Liberal, este implicat în Mafia Despăgubirilor Ilegale.

Catalin Teodorescu sursa foto romaniatv.net
Catalin Teodorescu sursa foto romaniatvnet

Teodorescu este acuzat că pe vremea când era membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, a comis un abuz în serviciu, în sensul că i-a favoarea afaceristului Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, obţinerea unei despăgubiri de 25 de milioane de euro pentru un teren supraevaluat.

Procurorii DNA au solicitat, iniţial, încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Teodorescu, dar deputaţii au făcut scut în jurul său şi au respins solicitarea.

Astfel, Teodorescu a fost chemat din nou, joi, la sediul din Bucureşti al DNA, pentru a fi înştiinţat că este pus sub control judiciar pe cauţiune. Deputatul trebuie să achite un milion de lei. Altfel, procurorii DNA vor solicita din nou încuviinţarea reţinerii şi arestării lui.

Teodorescu a mai scăpat o dată de reţinere şi arestare, tot prin vtul deputaţilor, într-un alt dosar instrumentat de DNA.

Vă reamintim că, în acest al doilea dosar, procurorii DNA au obţinut deja posibilitatea de a-l aresta pe deputatul Ioan Oltean, acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu. Oamenii legii susţin că Oltean a încasat 600.000 de euro de la Rotaru pentru a interveni în favoarea sa pe lângă şefii ANRP.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version