Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, şi-a anunţat, luni, retragerea din politică, dar susţine că rămâne în ALDE, partidul lui Tăriceanu în care s-au refugiat toţi penalii din Parlament, în frunte cu Chiţoiu şi cu Varujan Vosganian, pentru a scăpa de DNA.

1 Daniel-Chitoiu

Chiţoiu (48 de ani) vrea să spele imaginea ALDE până la alegerile din parlamentare din noiembrie, când – cine ştie, poate se răzgândeşte şi candidează din nou pentru un mandat de deputat, pentru a se salva de justiţie.

Amintim că actualul membru ALDE a fost scăpat de arestul preventiv în 2014, când deputaţii au votat împotriva ridicării imunităţii sale. Procurorii DNA au cerut atunci şi încuviinţarea începeruu urmăririi penale împotriva sa în dosarul ASF-Carpatica-Ruşanu, însă deputaţii au respins cererea.

Astfel, Chiţoiu nici măcar nu poate fi cercetat penal, darămite arestat preventiv! Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, de altfel, anul trecut, că dosarul lui Chiţoiu a fost închis.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu soţia sa, Laura Elena Chiţoiu, fostă şefă la ASF şi trimisă deja în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Mai precie, ea s-a folosit de funcţia de director al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară pentru a-şi impune un apropiat într-o poziţie cheie a instituţiei.

Dacă nu va mai fi parlamentar, Chiţoiu riscă să i se deschidă dosarul. Imunitatea de fost ministru îi rămâne valabilă, numai că ok-ul pentru ridicarea ei va fi dat de preşedintele Klaus Iohannis, nu de Parlament.

În aceste condiţii, este greu de crezut că penali precum Chiţoiu, Vosganian sau Laszlo Borbely, care au scăpat de dosarele DNA numai prin scutul Parlamentului, vor accepta să fie cercetaţi şi condamnaţi  de justiţie fără a recurge la orice tertip pentru a scăpa.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version