Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni că miercuri va fi ziua cea mare – când va anunța dacă îi va cere președintelui Klaus Iohannis demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a preocurorului general Augustin Lazăr.

“Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Astăzi voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, voi organiza o conferință de presă (…) și vă voi da toate amănuntele”, a precizat ministrul.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi în cadrul evaluării pe care o realizează de două săptămâni, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns exact.

“Nu e secret, dar este în procedura pe care am anunțat-o, că la final vă voi răspunde la toate întrebările, voi da toate răspunsurile posibile”, a precizat Tudorel Toader.

Întrebat pe acest subiect, premierul Sorin Grindeanu a declarat că va lua act de evaluarea ministrului fără a interfera în vreun fel.

“Mă aștept să am această evaluare, ceea ce este normal, fără a interfera în vreun fel, nici nu e rostul meu, și îmi mențin această linie. Mă aștept totuși, înainte de a fi făcută publică această evaluare, să iau act de ea ca și șef al guvernului, fără a interfera în evaluarea respectivă”, a declarat Grindeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Despre întâlnirea pe care va avea cu ministrul Justiției, el a spus evaziv: “O să stabilesc”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version