Rămasă fără premierul Victor Ponta, care şi-a dat demisia, şi cu “rectorul” Sorin Cîmpeanu drept premier interimar, România se află într-o perioadă de căutări din punct de vedere politic.

Iohannis are de facut alegeri dificile
Iohannis are de facut alegeri dificile

Preşedintele Klaus Iohannis a programat mai multe runde de negocieri cu liderii partidelor politice şi cu reprezentanţii societăţii civile. S-au vehiculat tot felul de variante, însă toate indiciile duc spre organizarea de alegeri anticipate.

Varianta a fost propusă deja de reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi este puţin probabil ca preşedintele Klaus Iohannis să înainteze o nouă variantă de premier apropiată de PSD.

Intrat într-un oarecare con de umbră, europarlamentarul Theodor Stolojan anunţă că, într-adevăr, “singura soluţie o reprezintă anticipatele”. Stolojan face acest anunţ în ciuda faptului că partidul pe care îl reprezintă, PNL, este foarte posibil să iasă din nou în pierdere “mai ales că nu mi-aş dori să văd PNL-ul asociat cu UNPR”.

Pe varianta alegerilor anticipate mizează şi fostul premier Mircea Geoană, însă acesta susţine că “în primul rând avem nevoie de o modificare a Constituţiei. O modificare în aşa fel încât să existe un control democratic extins şi permanent asupra politicului”.

Există informaţii conform cărora şi Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, i-a recomandat lui Iohannis organizarea de alegeri anticipate pentru reaşezarea vieţii politice din România şi pentru liniştirea străzii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version