Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit miercuri pentru a-şi alege noua conducere.

traian_basescu2

Oarecum surprinzător, de la şedinţă lipseşte preşedintele Klaus Iohannis, care se află în continuare în concediu la Miami. Este pentru prima dată în istorie când un preşedinte al ţării nu participă la o şedinţă atât de importantă a CSM-ului.

Evident, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, nu putea să nu taxeze această situaţie. Într-o intervenţie avută la B1 TV, Băsescu a precizat că “este ridicol ce se întâmplă! Şedinţa are două puncte pe ordinea de zi: bilanţul prezentat de conducerea CSM care îşi încheie mandatul şi alegerea noii conduceri. A participa la bilanţul conducerii CSM care îşi încheie mandatul este o chestiune de respect. Este un lucru important”.

De asemenea, Băsescu este de părere că “Iohannis ar fi trebuit să participe pentru a exprima gândurile preşedintelui pentru mersul în continuare al justiţiei”.

Liderul Mişcării Populare consideră că Iohannis nu-şi poate trimite un înlocuitor “pentru că ar fi şi mai ridicol. Gândiţi-vă că delegatul nu poate sta în capul mesei CSM. Cred că va sta undeva la uşă şi va vorbi dacă i se va permite”.

Fostul preşedinte al României nu crede că această situaţie poate avea legătură cu faptul că Iohannis are un dosar la Curtea de Apel Braşov “pentru că CSM nu este o structură care să se înmoaie când îl vede pe preşedinte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version