Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, îi atacă în termeni duri pe liderii Bisericii Ortodoxe Române.

traian_basescu2

În lumina informaţiilor apărute recent, conform cărora Guvernul a tăiat finanţarea pentru biserici, Traian Băsescu a ţinut să facă o serie de precizări.

Astfel, invitat la o cunoscută emisiune de televiziune de la B1 TV, Băsescu s-a luat de şefii BOR şi a afirmat că “finanţarea Bisericii este exagerată, dacă mă uit la luxul afişat de liderii Bisericii Ortodoxe Române”.

Mai mult, liderul Mişcării Populare susţine că “luxul afişat de liderii Bisericii Ortodoxe Române mi se pare prea mult şi chiar indecent, în condiţiile în care nimic nu este impozitat Bisericii”.

Băsescu nu ezită să se ia şi de Preafericitul Daniel. “Am înţeles că Preafericitul Daniel a zis că trebuie să se restituie proprietăţile confiscate. A uitat să ne spună de când, că dacă o luăm din timpul lui Cuza, ţara aia nu mai e. Acum e altă ţară. Dacă e vorba despre confiscarea de pe vremea comuniştilor, cred că s-au făcut destule restituiri şi a fost o compensare şi cu salarizarea clerului de către bugetul de stat. Părerea mea e că BOR a dobândit, nu vorbesc de preoţii de rând care mulţi sunt amărâţi, o oarecare aroganţă, care nu e specifică ortodoxiei şi e un păcat”, a susţinut fostul preşedinte.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version