Invitat duminică seara la o cunoscută emisiune de televiziune, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, susţine că Victor Ponta a pierdut şefia guvernului în special din cauza lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat.

basescu 5

“Dragnea l-a vrut plecat pe Ponta din Guvern. Aproape că nu era zi în care să nu încerce să-i facă brânci pe scări premierului. Dacă l-a vrut plecat din prostie, răutate sau înţelegere cu Iohannis e greu de spus”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României susţine că “Victor Ponta a avut o presiune uriaşă, exact ca mine în 2012. Dar diferenţa dintre noi este că eu am rezistat şi el a cedat”.

Băsescu îl acuză pe Liviu Dragnea că “în trei săptămâni de preşedinţie a reuşit să-şi treacă partidul în opoziţie. Este o performanţă unică” şi spune că actualul lider al Partidului Social Democrat “găsea altceva cu care să-l execute pe Ponta, dacă nu era Colectivul”.

În legătură cu demisia lui Victor Ponta, Băsescu spune că “a fost una artificială. Care a fost responsabilitatea premierului în tragedia de la Colectiv? Eu vă asigur că a fost una egală cu a preşedintelui. Ponta nu avea responsabilităţi directe. Şi preşedintele, şi premierul răspund de siguranţa cetăţenilor. Unde e vina lui Ponta? Trebuia să controleze el? Ceva a scârţâit aici. Dragnea îl tot împingea la vale. Nici Oprea nu a vrut să-l ajute, să-şi asume”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version