Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a anunţat că noua propunere PSD-ALDE pentru funcţia de premier este Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor.

basescu vorbeste

Oarecum surprinzător, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a anunţat că nu este mulţumit nici cu această nominalizare şi că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui să respingă şi această propunere.

Băsescu invocă legăturile pe care Grindeanu le-a avut, de-a lungul timpului, cu Serviciul Român de Informaţii.

“O să fiu foarte sincer, deşi pare Gică Contra. Nu l-aş numi! Domnul Grideanu a fost susţinut de PMP la Timiş. Mi s-a părut un loc potrivit, dar de la Consiliul Judeţean Timiş în fruntea guvernului e o cale lungă şi eu apreciez foarte mult faptul că dânsul este matematician şi informatician, dar în momentul de faţă România are o mare problemă: în ce măsură structurile de securitate controlează decizia politică. Ori faptul că domnul Grideanu a fost membru în comisia de control al serviciilor secrete şi a fost elev la Academia Naţională de Informaţii nu sunt atuuri în favoarea domniei sale. Mi se pare că este nepotrivită această numire, iar responsabilitatea aici nu este a lui Dragnea. Responsabilitatea este a preşedintelui să spună ce tip de stat vrea, un stat de dubii legat de controlul structurilor de securitate asupra politicului sau un stat asupra căruia să nu existe aceste dubii. Este un moment în care toată presa şi mare parte din populaţie este convinsă că în ţara asta conduce altcineva decât politicienii. În locul preşedintelui Iohannis aş fi extrem de exigent cu numirea premierului, şi cu desemnarea decretelor pentru toţi miniştrii. Avem nevoie de un moment 0 în care să avem convingerea că politiciul nu este controlat nici de DNA nici de servicii. Ne-a ajuns guvernul Ponta, cu Ponta şi toată istoria lui, ne-au ajuns destule”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie avută la B1 TV.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version