Premierul desemnat Dacian Cioloş şi Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, au negociat joi seara, timp de circa 30 de minute, formula noului Guvern şi programul acestuia.

basescu 4

Întâlnirea a fost una destul de aprigă, iar la finalul ei Traian Băsescu a precizat că “aproape sigur Mişcarea Populară va fi un partid de opoziţie”.

Fostul preşedinte al României este nemulţumit în special de valoarea relativ slabă a oamenilor cu care Cioloş se pregăteşte să iasă în faţă, dar mai ales de faptul că este tot mai sigur că Guvernul acestuia va fi girat de UNPR, partid condus de fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Totuşi, Traian Băsescu anunţă că unul dintre obiectivele Mişcării Populare este de a “contribui la stoparea crizei politice din România”.

“L-am atenţionat pe domnul Cioloş asupra priorităţilor noastre. Obiectivul partidului nostru sunt legea sănătăţii, legea pentru modificarea legii electorale, adică să trecem la 100 de senatori şi 200 de deputaţi, proiectul de lege prin care primarii să fie aleşi în două tururi, respectarea tratatului fiscal şi corecta distribuţie între investiţii şi resursele alocate problemelor sociale”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu la finalul întâlnirii cu premierul desemnat, Dacian Cioloş.

Cioloş este aşteptat să-şi prezinte până luni seara echipa guvernamentală şi programul de guvernare, iar marţi să solicite votul parlamentarilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version