Traian Băsescu, fostul preşedinte al României şi liderul Mişcării Populare, a anunţat din nou, vineri seara, că nu crede într-un guvern de tehnocraţi.

basescu, miscarea populara

“Nu am de ce să pun umărul la crearea noului Guvern. Este un Guvern de tehnocraţi în care eu nu cred. Nu cred că viaţa politică se desfăşoară pentru a fi condusă de tehnicieni. La un moment dat ea trebuie să fie condusă de politicieni, pentru că un politician îşi asumă toată cariera când se duce în faţa votului. Un tehnocrat nu îşi asumă nimic. Mâine îşi ia mapa şi a plecat. Vă asigur că toţi tehnocraţii îşi păstrează locurile de muncă din care provin”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu în momentul în care a fost luat la întrebări de jurnaliştii de la România TV.

Totuşi, Traian Băsescu nu exclude posibilitatea ca Mişcarea Populară să ofere un vot de încredere guvernului condus de Dacian Cioloş, premierul desemnat, pornind de la premisa că “Dacian Cioloş este o variantă rezonabilă de premier, iar în prezent nu există o variantă mai bună de guvern. Cioloş este o soluţie care redeschide relaţia Guvernului României cu Comisia Europeană. Nu există om mai potrivit în acest moment pentru funcţia de premier decât Dacian Cioloş”.

Traian Băsescu nu a ezitat să-l urecheze pe actualul şef de stat, Klaus Iohannis, despre care a spus, la un moment dat, că nu avea rost să prelungească suspansul şi să poarte acele discuţii cu liderii partidelor politice, “în condiţiile în care se ştia că cel numit ca premier va fi Dacian Cioloş”.

Ulterior, Băsescu a dat-o în glume susţinând că “m-am bazat pe logica politică în momentul în care am zis că se ştia că cel numit ca premier va fi Dacian Cioloş. Dacă luăm în seamă experienţa mea, pot să vă spun fără probleme care este liderul dintr-o comunitate de pelicani, cu atât mai mult dintr-o comunitate de politicieni”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version